350S nedlægges – her er den nye rute

Den lokale buslinje 350S bliver fra oktober nedlagt og erstattet med 250S. Omlægningen sker fra d. 13. oktober 2019 i forbindelse med en massiv omlægning af hele busnettet på Amager og i Hovedstadsområdet.

Fra oktober 2019 skal du vænne dig til helt nye buslinjer og ruter. I forbindelse med åbningen af den nye metroring, Cityringen, vil busnettet på Amager gennemgå massive forandringer. Faktisk sker der ændringer på samtlige linjer i Dragør. Med af undtagelse af 5C og 500S vil alle Amagers buslinjer blive ændret i større eller mindre grad. Ændringerne sker i forbindelse med at Cityringen åbner den 29. september. Buslinjerne er ændrede fra 13. oktober 2019. Ændringerne i den kollektive trafik går under navnet Nyt Bynet og medfører ændringer for 33 buslinjer i hovedstadsområdet.

Movias plandirektør Per Gellert lover at følge omlægningerne tæt.

“I Movia vil vi ikke lægge skjul på, at Nyt Bynet er en stor omlægning, og vi vil følge buslinjerne tæt efter åbningen. Omlægningen vil også kunne udfordre vores logik. F.eks. er der rejseveje i Nyt Bynet, hvor det hurtigste er at tage bussen i den modsatte retning af, hvor man egentlig skal hen, fordi man med få stop kommer til metroen, hvorfra man kan rejse det sidste stykke meget hurtigere,” fortæller han.

350S bliver til 250S og får ny rute

Den største forandring er vores lokale 350S, som bliver nedlagt og erstattet af linje 250S, som vil køre til Hovedbanegården via Langebro fremfor Knippelsbro og Christianshavn. Fra Hovedbanegården kan du hoppe på Cityringen for at komme omkring i byen.

 

Se ændringerne på de lokale buslinjer

Linje 250S: Bagsværd St. – Dragør Stationsplads

Linje 250S tager over for linje 350S mellem Dragør og Indre By. Linje 250S kører via Amagerbrogade og Langebro til Hovedbanegården, hvorfra du får adgang til Cityringen. Den kører også til Rådhuspladsen, Forum og Nørrebro Station.

Afgangstider:

Myldretid: 6 afgange/time. Dag: 4 afgange/time. Aften: 3 afgange/time. Nat: 1 afgange/time.

 

Linje 33: Dragør Stationsplads – Rådhuspladsen

Linje 33 vil køre uændret på det meste af ruten. Linjen vil dog ikke køre på Kongelundsvej mellem Slusevej og Otto Baches Allé, men i stedet vil alle afgange køre via Vestamager St. og Ørestad St.

 

Linje 35: Lufthavnen – Sundbyvester Plads Afgange Lufthavnen – Dragør Stationsplads:

Linje 35 vil køre uændret mellem Lufthavnen og Sundbyvester Plads, men nedlægges mellem Sundbyvester Plads og DR Byen St.

 

Linje 34: Tømmerup – Bella Center St.

Linje 34 kører uændret mellem Tømmerup og Bella Center St. men bliver nedlagt mellem Bella Center St. og Flintholm St. samt mellem Tømmerup og Søvang. Fra Tømmerup kører alle ture fremover via Ugandavej og Kongelundsvej til Nøragersmindevej.

Se hele oversigten fra Nyt Bynet på Amager – Fra Cityringens åbning i 2019 her: https://www.moviatrafik.dk/media/6370/nyt-bynet-paa-amager-oest-og-amager-vest.pdf

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »