Mange Dragør-borgeres job i fare: Thomas Cook konkurs

Adskillige Dragør-borgere risikerer at stå uden job efter at det britiske rejseselskab Thomas Cook er gået i betalingsstandsning. Derudover er omkring 600.000 rejsende strandet på ferie rundt om i verden. Det vurderes, at ca. 1400 danske rejsende bliver påvirket af konkursen.

Foto: Thomas Cook – PR

Af Henrik Hvillum

Administrerende direktør i Thomas Cook Airlines Scandinavia Per Knudsen er ked af, at det er kommet så vidt, både på kundernes og medarbejdernes vegne, efter moderselskabet Thomas Cook natten til mandag indgav en konkursbegæring.

”Jeg beklager dybt den opståede situation og de konsekvenser, den får for vores mange tilfredse kunder og trofaste medarbejdere i Thomas Cook Airlines Scandinavia”, siger Per Knudsen i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

”Vi har opnået mange priser for vores gode kundeservice, men desværre er perspektiverne for fortsat drift ikke til stede, fortsætter han.

Thomas Cook Airlines Scandinavia er grundet konkursbegæringen tvunget til at indstille flytrafikken indtil videre, indtil der er fundet en løsning, og der er lavet en eventuel rekonstrueringsplan.

Manglede 1,4 milliarder kroner

Moderselskabet oplyste i en pressemeddelelse tidligere på natten, at det er gået i betalingsstandsning med “omgående virkning”.

Selskabet, der i Danmark ejer Spies, har gennem længere tid været i økonomiske problemer.

Det havde et akut behov for at få tilført et beløb svarende til cirka 1,4 milliarder danske kroner, hvis det skulle fortsætte driften.

Inden betalingsstandsningen var en kendsgerning, sagde kommunikationschef hos Spies, Lisbeth Nedergaard, at “man skal vide som rejsende, at Spies er et sundt selskab, og man er dækket af en rejseforsikring” i tilfælde af en konkurs.

Ifølge dagbladet BT får konkursen hårde ord med på vejen af de britiske piloters fagforening Balpa:

”Mens detaljerede planer for passagerernes hjemtransport er nøje planlagt, er personalet blevet dolket i ryggen”, lød det på Twitter mandag morgen.

Thomas Cook har næsten 22.000 medarbejdere i 16 forskellige lande, heraf 9000 i Storbritannien og 1000 i Skandinavien.

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »