Ny podcast om Amagers historie udkommer i dag

I dag bliver en ny podcastserie om Amagers historie lanceret på Tårnby Bibliotek.

Foto: Rikke Colburn

Podcastserien på ti afsnit er lavet af historiker, journalist og lokalbeboer Majken Astrup med fotografier af Rikke Colburn.

Historierne er mange på den tættest beboede ø i Danmark, og den nye podcastserie “Stemmer fra Amar” ser nærmere på Amager som ø og som historisk område. Fra tilblivelsen for 16.000 år siden, over hollændernes ankomst i 1500-tallet, jødernes flugt under 2. verdenskrig og frem til i dag. Projektet er støttet af Tårnby Kommune, Dragør Kommune, Museum Amager, Amager Øst Lokaludvalg og Amager Vest Lokaludvalg.

Lancering på Tårnby Hovedbibliotek

Den 1. oktober kl. 16-17 fejres lanceringen af første afsnit af Majken Astrups podcastserie ’Stemmer fra Amar’ på Tårnby Hovedbibliotek. Afsnittets titel er ’Skabelsen’.

Herefter kommer afsnittene med 14 dages mellemrum:
15. oktober: Sild & Søfart
29. oktober: Tilflytterne
12. november: Svenskerne Kommer!
26. november: Lorteøen
10. december: Nye arbejdspladser
7. januar: Kunst på Amager
21. januar: Forbindelser
4. februar: Boliger, boliger og boliger
18. februar: Den Grønne Ø

Podcasten er gratis og findes på Itunes og Soundcloud

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »