Dragør bruger mindre el end gennemsnittet

Nogle kommuner bruger cirka fire gange så meget strøm som andre pr indbygger. I Dragør ligger vi under gennemsnittet samlet set. Over en femårsperiode er danskernes gennemsnitlige elforbrug faldet med 0,08 procent årligt.

Der er lys i lampen til trods for at man i Dragør sparer på strømmen. Gennemsnittet i Dragør ligger en anelse under landsgennemsnittet. Foto: DragørNyheder.dk

Af Pia Melander Guilbert

I Dragør kommune havde vi i december 2018 et gennemsnitligt forbrug af el på 355 kWh pr. indbygger. Dermed ligger vi et stykke under landsgennemsnittet på 524 kWh pr. indbygger. Det viser en opgørelse, foretaget af online sammenligningstjenesten GreenMatch.

Når det netop er december, der er udgangspunkt for undersøgelsen, skyldes det, at det typisk er den måned, der bliver brugt mest energi.

Kommunernes energiforbrug varierer markant – faktisk så meget, at de kommuner, der bruger mest energi, har et fire gange højere energiforbrug pr. indbygger sammenlignet med de kommuner, der bruger mindst.

I undersøgelsen deler GreenMatch op i henholdsvis privatforbrug og erhvervsforbrug. De kommuner, der har det højeste forbrug af el inden for den private kategori, er Fanø med 505,5 kWh pr. indbygger, Odsherred med 383 kWh pr. indbygger og Gribskov med 340 kWh pr. indbygger. Her ligger Dragør på 165,75 kWh pr. indbygger.

At Fanø, Odsherred og Gribskov ligger så meget højere forbindes i undersøgelsen med, at der i disse kommuner er mange fritidshuse, hvor ejerne har bopæl i en anden kommune.

Kommunerne med det højeste erhvervsmæssige forbrug er Kalundborg med 672,66 kWh pr. indbygger, Fredericia med 535,30 kWh pr. indbygger og Billund med 504 kWh pr. indbygger. Her ligger Dragør på 122,05 kWh pr. indbygger.

Source: GreenMatch.dk

Du kan læse mere om undersøgelsen på https://www.greenmatch.dk/blog/2019/10/energiforbrug-kommuner

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »