Dragør bruger mindre el end gennemsnittet

Nogle kommuner bruger cirka fire gange så meget strøm som andre pr indbygger. I Dragør ligger vi under gennemsnittet samlet set. Over en femårsperiode er danskernes gennemsnitlige elforbrug faldet med 0,08 procent årligt.

Der er lys i lampen til trods for at man i Dragør sparer på strømmen. Gennemsnittet i Dragør ligger en anelse under landsgennemsnittet. Foto: DragørNyheder.dk

Af Pia Melander Guilbert

I Dragør kommune havde vi i december 2018 et gennemsnitligt forbrug af el på 355 kWh pr. indbygger. Dermed ligger vi et stykke under landsgennemsnittet på 524 kWh pr. indbygger. Det viser en opgørelse, foretaget af online sammenligningstjenesten GreenMatch.

Når det netop er december, der er udgangspunkt for undersøgelsen, skyldes det, at det typisk er den måned, der bliver brugt mest energi.

Kommunernes energiforbrug varierer markant – faktisk så meget, at de kommuner, der bruger mest energi, har et fire gange højere energiforbrug pr. indbygger sammenlignet med de kommuner, der bruger mindst.

I undersøgelsen deler GreenMatch op i henholdsvis privatforbrug og erhvervsforbrug. De kommuner, der har det højeste forbrug af el inden for den private kategori, er Fanø med 505,5 kWh pr. indbygger, Odsherred med 383 kWh pr. indbygger og Gribskov med 340 kWh pr. indbygger. Her ligger Dragør på 165,75 kWh pr. indbygger.

At Fanø, Odsherred og Gribskov ligger så meget højere forbindes i undersøgelsen med, at der i disse kommuner er mange fritidshuse, hvor ejerne har bopæl i en anden kommune.

Kommunerne med det højeste erhvervsmæssige forbrug er Kalundborg med 672,66 kWh pr. indbygger, Fredericia med 535,30 kWh pr. indbygger og Billund med 504 kWh pr. indbygger. Her ligger Dragør på 122,05 kWh pr. indbygger.

Source: GreenMatch.dk

Du kan læse mere om undersøgelsen på https://www.greenmatch.dk/blog/2019/10/energiforbrug-kommuner

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Workshop om det gode liv

Nuværende beboere på Enggården, medarbejdere, pårørende og politikere var 17. januar inviteret til workshoppen hjemlighed, aktiviteter og samarbejde på Enggården På workshoppen på omsorgscentret Enggården

Læs mere »