Blikfang på julebordet med en faverig rødkålssalat

Vil du prøve noget nyt på julebordet så kan du give anden, flæskestegen og medisteren en ny sprød ledsager – en forfriskende rødkålssalat med knald på, som alternativ eller supplement til den klassiske julerødkål.

Blikfang på julebordet

Langt de fleste af os spiser først maden med øjnene, og der er ingen tvivl om, at blikket allerførst vil ramme den smukke og farverige rødkålssalat, hvis du serverer den som tilbehør på julebordet.

Rødkålssalat med Umami-faktor

Rødkålssalat med granatæblekerner og appelsinfileter er en lækker mundfuld med dejlige kontraster. Her tilfredsstilles din smagssans nemlig hele vejen rundt af en perfekt kombination af det søde, syrlige, salte, bitre og den 5. grundsmag umami.

Forkæl dig selv og hele familien med salaten hele året

Selvom rødkålssalaten er en sund vitaminbombe, så er den ikke kedelig. Rødkålens sprødhed, den friske smag af appelsin og de røde granatæblekerner er en skøn kombination, som kan bruges til alt fra madpakken til sommerstegen, så selvom jeg anbefaler den til julebordet, er der potentiale for en familiefavorit hele året.

Nem og hurtig opskrift på frisk rødkålssalat

Rødkålssalaten er hurtigt lavet, og den er så nem at lave, så du endda kan sætte dine børn til det. Et godt tip er også at lave salaten dagen før, så får den tid til at trække lidt længere i appelsinlagen og får dermed endnu mere smag.

Snup den nemme opskrift på frisk rødkålssalat til julebordet lige her.

Her får du opskriften på en frisk og farverig rødkålssalat

Prøv også: Luksus-gløgg med solbær

Hvis du liker min Facebook-side modtager du inspiration til gode og sunde opskrifter, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer. Du kan også følge min madblog på Instagram eller gå på opdagelse i mit madunivers i linket her

Du kan altid finde inspiration til flere nemme og lækre retter under Mad & Drikke hvor du kan se alle mine opskrifter.

I ønskes en rigtig god uge med masser af appetit og julehygge.

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk

Følg også med på: Facebook     Pinterest     Instagram

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »