100.000 rejsende er blevet “The New Normal” i Københavns Lufthavn

London, Oslo, Stockholm og Amsterdam var favoritterne ved check-in skrankerne i Københavns Lufthavn i 2019. Med tæt på 30,3 millioner rejsende i 2019 tangerede Lufthavnen rekordåret fra 2018 og året bød også på den mest travle rejsedag nogensinde -og en ny højdespringer blandt favorit-destinationerne.

Foto: CPH / Jasper Carlberg

Den mest travle rejsedag nogensinde i lufthavnens historie ramte fredag 28. juni 2019 med 109.408 rejsende – helt præcist ni flere rejsende end på den hidtidige rekorddag 25. juni 2018. Hele 47 dage kunne Københavns Lufthavn i 2019 ekspedere over 100.000 rejsende igennem terminalerne.

“For blot få år siden var 100.000 rejsende en begivenhed – i dag er det ”blot” en rigtig travl rejsedag, som de ansatte i lufthavnens mange virksomheder håndterer rigtig flot – fra for eksempel check-in, sikkerhedskontrol, boarding og paskontrol til rengøring, passagerservice og bagagehåndtering,” siger administrerende direktør i Københavns Lufthavn Thomas Woldbye i en pressemeddelelse.

Foto: CPH

Højdespringer blandt destinationer
Når det gælder destinationer, er London stadig klar nummer ét på årets top-10 liste med 2,2 millioner rejsende. Oslo, Stockholm og Amsterdam er alle tre favoritter med over 1 million rejsende.

Udenfor listen er Wien højdespringer, efter det Ryanair kontrollerede østrigske selskab Lauda gik ind på ruten til København i oktober 2018. Fra en plads som nummer 21 for to år siden landede Østrigs hovedstad i 2019 som nummer 14 på listen. Ruten er gået fra cirka 50 til 70 ugentlige afgange og ankomster med Austrian og Lauda. Flere muligheder betyder flere rejsende, så antallet af passagerer er vokset med 25 procent til knap 450.000 rejsende, oplyser Københavns Lufthavn.

Konkurser, strejke og trafiktilpasninger
Antallet af rejsende voksede ikke i 2019 og det skyldes, ifølge Københavns Lufthavn, primært justeringerne i Norwegians trafikprogram, konkurserne i Primera Air og WOW Air samt pilotstrejken hos SAS. Det har samlet kostet Københavns Lufthavn cirka én million passagerer.

”Når vi trods tabet af cirka én million passagerer alligevel lander på stort set samme antal som i rekordåret 2018, er det ganske flot. Det viser, at der har været en underliggende vækst hos flyselskaberne i lufthavnen,” siger Thomas Woldbye.

Fremgangen i transfer fortsatte i 2019. Antallet af rejsende, der flyver via CPH og videre ud i verden, voksede med 2,9 procent til knap 3 millioner.

Til gengæld faldt antallet af lokalt afgående på indenrigsruterne med 6,2 procent. Antallet af lokalt afgående på ruterne i Europa faldt 0,3 procent, mens antallet af rejsende på de lange ruter voksede med 3,4 procent.

Læs også:

Lufthavnen åbnede dørene for 150 naboer

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?