Superbrugs på Krudttårnsvej til efteråret

Der er ikke sket det store med nedrivningen af den bygning i Strandparken, der før husede Meny og nu er købt af Coop. Det har skabt undren i lokalbefolkningen. Hvorfor kunne Meny ikke bare være fortsat indtil nedrivningen? Er der fundet asbest? Og hvornår sker der noget? Få alle svarene her.

Illustration: coop

Af Pia Melander Guilbert

Et opslag i DragørNyheders Facebookgruppe førte for nylig til en større diskussion. Emnet var den bygning i Strandparken, der før husede Meny. Lad os lige spole tiden tilbage.

På baggrund af et beboermøde med overvældende flertal, besluttede Strandparken i 2018 at sætte ”Meny-bygningen” til salg. Ejendommen trængte til en omfattende og dyr renovering – penge som boligselskabet ikke havde.

For lav pris og p-kælder
Meningen var i første omgang, at Møller Jensen A/S, som drev Meny, skulle købe bygningen, men efter flere måneders forhandlinger måtte aftalen droppes. Det skyldes ifølge Søren Keldorff, formand for Strandparken, at Møller Jensen A/S kom med en alt for lav pris i forhold til markedsværdien og stillede krav om, at der skulle være p-kælder og to etagers ejerboliger ovenpå supermarkedet, hvilket beboerne ikke var interesserede i.

– På trods af opfordringer kom Møller Jensen A/S ikke med nye tilbud, og aftalen med KFI (Købmændenes Finansierings Institut red.) og Møller Jensen A/S blev til sidst, at Meny skulle lukke ved udgangen af oktober, forklarer Søren Keldorff.

Asbest forsinker ikke tidsplanen
Strandparken satte herefter bygningen i offentligt salg i sommeren 2019, og der kom flere bud.

– Coop opfyldte alle krav og tilbød den højeste pris, nemlig 19, 5 millioner. I slutningen af september godkendte kommunalbestyrelsen salget, og Coop overtog bygningen 1. november 2019, konstaterer Søren Keldorff.

Hvad angår detaljer omkring nedrivning og det nye byggeri henviser Søren Keldorff til arkitekt Torben Bækgård, der er kontaktperson for byggeriet hos Coop.

– Den nuværende bygning forventes at blive revet ned i begyndelsen af april. Vi har valgt, at nedrivningen skal udføres af den totalentreprenør, der skal opføre den nye butik. Derfor sker det først i forbindelse med opstarten af dette, fortæller Torben Bækgård til DragørNyheder.

Et rygte lyder, at forsinkelsen skyldes, at der er fundet asbest i bygningen. Passer det?

– At udføre et byggeri er en lang proces. Indretningen og konstruktionen af butikken skal planlægges og tegnes. Derefter skal der søges om byggetilladelse. Det er en hel normal proces og den eneste årsag til, at vi ikke fysisk er gået i gang endnu. Vi har lavet miljøundersøgelser, og er er konstateret en smule asbest, som problemer kan fjernes, og det får ikke indflydelse på tidsplanen.

Hvornår forventes den nye bygning at stå klar?

– Midt i september.

Positivt møde
I en kommentar til den før nævnte debat i DragørNyheders Facebookgruppe skriver formand for Strandparken, Søren Keldorff desuden:

”Strandparken haft et godt møde med Coop om arbejdet med at få en Superbrugs på Krudttårnsvej. Coop arbejder på, at den ny butik kan begynde i fjerde kvartal 2020. Strandparken finder, at skitserne for den ny bygning ser gode ud og ser frem til, at Coop og Strandparken i fællesskab kan samstemme butikkens materialer med en kommende renovering af Strandparkens afdeling 1. Coop er ved at lave miljøundersøgelser og få godkendelser hos kommunen. Coop vil stille krav til entreprenører om at tage særligt hensyn til, at byggepladsen ligger i et boligområde med beboere, der har en dagligdag, der skal fungere.”

Læs også:

SuperBrugsen på Krudttårnsvej – Strandparken sælger til Coop

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?