Laura Ella flytter til Badstuevælen

Efter 22 år i Dragørs gågade har Helle Hendes brugskunstbutik Laura Ella besluttet sig for at flytte lokaler. Fra starten af marts skal butikkens mange trofaste kunder finde vej til Badstuevælen for at få købelysten stillet.

Foto: DragørNyheder.dk

Der er sket mangt og meget, siden Helle Hende startede hos ”Karl og Kalinka”, hvilket egentlig kun var ”for sjov”, da hun havde job ved siden af. Drømmen om at være selvstændig levede dog for fuld udblæsning, og da starten var mere end lovende, købte hun og hendes mand ejendommen på Kongevejen 13, hvilket var startskuddet til den nuværende butik. I bygningen ligger også Den Gamle Bager, som ikke påvirkes af flytningen.

I omskiftelige tider, hvor almindelig detailhandel for små erhvervsdrivende har trange kår i hård konkurrence med både kædebutikker og nethandel, er det noget af en præstation, at den samme butik har kunnet klare sig så godt i så mange år.

”Vi har fået skabt et supergodt sortiment, som folk i byen har brug for. Jeg laver mit eget udvalg, når jeg for eksempel går på messer og køber ind. Der plukker jeg fra 30-40 forskellige leverandører. De bliver ganske vist lidt irriterede, fordi de hellere ville have, at jeg skal vælge netop deres varer, men jeg vil hellere vælge fra mange forskellige udbydere og lave min egen stil”, forklarer Helle Hende.

”Kædebutikker er kedelige”

Der er med andre ord et mere sammensat udvalg, og det bliver værdsat af kunderne. Oplevelsen er dermed en helt anden, end hvis man træder ind i en Inspiration- eller Bahne-butik, hvor det ikke gør en forskel, uanset om bor i Skagen, Esbjerg, København eller Dragør. Det er mere strømlinet i kædebutikkerne, hvor folk ved, præcis hvad de får.

”Jeg synes det er lidt kedeligt, at kædebutikkerne er fuldstændig ens i de større byer. Har du f.eks. være i Kop og Kande eller Imerco i én by, så får du den samme oplevelse i en anden by også. Laura Ella ligner en gammel købmandsbutik, så mange siger ”wow” og får en oplevelse af at træde ind i en anden tid, hvilket mange synes er hyggeligt. Samtidig har jeg varer fra både Holland, Tyskland, Sverige og Danmark, så jeg også kan tilbyde ting, som folk ikke kender fra andre steder i her i landet”, slutter Helle Hende.

Efter mange år med 70-timers arbejdsuge og stor succes som iværksætter og butiksejer har hun nu besluttet sig for at drosle delvist ned og bruge mere tid på familie og fritid. Den nye butik, som får hjem i den nuværende Bazar-butik, vil stadig eksistere, dog med lavere tempo og lidt mindre lokaler, men ellers det samme ”look” og sortiment som hidtil.

Isbutikken Rajissimo overtager Laura Ellas nuværende lokaler på Kongevejen. Det forventes at ske i forbindelse med påskeferien.

Fremtidens Laura Ella finder du i fremtiden på Badstuevælen i den tidligere Bazar forretning. Foto: DragørNyheder.dk

Læs også:

Rajissimo overtager Den Gamle Bager og Laura Ellas nuværende forretningslokale

Seneste artikler

 

Fik du læst?

100 år med gratis tandpleje

Børne- og ungdomstandplejen i København fylder 100 år og ifølge hovedstadens overtandlæge er der sket en kæmpe udvikling indenfor tandplejen siden 1923. Københavns kommune driver

Læs mere »