Finale: Dragørs bedste iværksætterklasse

Fredag d. 24. januar er der finale i konkurrencen om at finde Dragørs bedste iværksætterklasse. Deltagerne i konkurrencen er kommunens 6. klasser, der konkurrerer om at have den bedste ide til at forhindre eller formindske plastforurening af havene.

6-klasser på Nordstrandskolen lytter til kick-offmødet i sidste uge, hvor Bent Christensen fra Dragør Rotary Klub fortalte om iværksætteri

Af Pia Melander Guilbert

Cirka 200 elever fra kommunens otte sjetteklasser mødes fredag den 24. januar på Dragør Skole for at dyste om at blive årets bedste iværksætterklasse. Temaet er ”Plast og Vand i Hverdagen,” og eleverne konkurrerer om have den bedste og meste realiserbare ide til at formindske plastforurening.

Bag legen gemmer alvoren sig. Produktionen af plast er eksploderet inden for de sidste tyve år, og hvert minut tømmes der lastaffald i havet, svarende til et helt lastbillæs. Gør vi ikke en kraftig indsats for at minimere forureningen, vil der i 2025 være et ton plastaffald pr. tre tons fisk.

Motiverer til iværksætterlyst
Bag initiativet står Dragør Rotary Klub og Dragør Kommunes skoleforvaltning. Ud over at sætte fokus på plastproblematikken er formålet med konkurrencen at motivere eleverne til at blive iværksættere. I Dragør ligger vi på en flot 5. plads på området.

Fik du læst: Dragør er landets 5. bedste iværksætterkommune

Samtidig viser danske undersøgelser, at unge, der bliver undervist i iværksætteri, har større tro på, at de kan realisere deres ideer og dermed også større lyst til at starte egen virksomhed. I dag modtager godt tyve procent af alle danske skoleelever undervisning i iværksætteri.

Erfarent dommerpanel og spændende præmier
Til Skoleiværksætterfinalen den 24. januar vil tre dommere bedømme de nominerede projekter. Det er Lars Lindsby, præsident for Dragør Rotary Klub, Rasmus Johnsen, skolechef i Dragør Kommune og Søren Søgaard, der selv er iværksætter med virksomheden North-Tex. Dommerne vil bedømme efter kriterierne: Kendskab og Analyse af opgaven. Kreativitet og Innovation. Produktet og dets mulighed for at blive realiserbart, samt Formidling og Samarbejde i projektgruppen.

Dragør Kommunes skoleforvaltning og Dragør Rotary Klub har sørget for tre spændende præmier og en fællespræmie.

5 spørgsmål til Tommy Ahlers: ”Gør det til en fordel at være iværksætter i en lille kommune”

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Alumnedag på Tårnby Gymnasium

Efter flere års arbejde med karrierelæring, målrettet planlægning, en masse research og en standby grundet Coronanedlukning, er Tårnby Gymnasium nu klar til den første alumnedag onsdag 1.

Læs mere »