Dragør-dreng med skipassion

Kender du forskellen på en skiguide og en skiinstruktør? Det gør 24-årige Frederik Riber Larsen i den grad. Han er ansat i firmaet Snowminds, som har til huse i et kreativt miljø på Refshalevej på det nordlige Amager.

Frederik Riber Larsen elsker sne, ski og snowboard. Foto: Christoffer Vorre

Hos Snowminds er der milevid forskel på de to begreber, fordi man udelukkende beskæftiger sig med sidstnævnte. En skiguide hjælper gæsterne med at have det sjovt på ferien, mens en skiinstruktør skal gennemgå specifikke uddannelser og kurser for at kunne undervise gæsterne.

Og det er her, at Snowminds kommer ind i billedet. Igennem snart otte år har man givet unge, skiglade mennesker en god uddannelse i at undervise skiglade danskere.

Er man eksempelvis færdig med gymnasiet og har lyst til et sabbatår inden den videregående uddannelse, kan man både få sig én på opleveren og samtidig opgradere sit karaktergennemsnit ved at uddanne sig som Snowminds-skiinstruktør.

”Mange unge mennesker har svært ved at beslutte sig for, hvad de gerne vil i deres sabbatår. Her kan vi hjælpe mange, også i Dragør, med at få en stor oplevelse, og samtidig få en uddannelse og et job, som kan bruges i deres videre uddannelse”, siger Frederik Riber Larsen.

Der er masser af socialt liv som skiinstruktør hos Snowminds. Det er Frederik Riber Larsen længst til højre. Foto: Privat

Passionen for ski er det vigtigste

Den første forudsætning er naturligvis, at man har skipassionen i kroppen. Hvis det kriterium er opfyldt, er man allerede godt på vej. Tasken pakkes, og man vælger en af Snowminds’ mange destinationer rundt om i verden, og så er man i gang med at blive uddannet skiinstrutør. Har man først bestået uddannelsen, er der i øvrigt jobgaranti…

”Der er et ret stort teknisk element i uddannelsen, og man får en certificering, som kan bruges til at søge uddannelse via kvote 2, når man skal videreuddanne sig. Derudover får man lov til at arbejde i udlandet og dermed få værdifuld erfaring i ens videre arbejdsliv og uddannelse”, forklarer Steffen Olsen, som har titel af director of sales & marketing hos Snowminds.

Det skal tages helt bogstaveligt, at man kommer verden rundt med Snowminds: Argentina, Australien, Canada, Japan, New Zealand, Schweiz, Spanien, Sydafrika, USA og Østrig hører til udbuddet, så det er bare om at vælge ud fra sine sproglige, kulturelle eller andre interesser.

Netop den spanske del af forretningen har Frederik Riber Larsen en stor andel i. Den spanske del af skiinstruktøruddannelsen foregår i Sierra Nevada, som han netop selv har besøgt. Samtidig med et uddannelsesforløb har han igennem halvandet år arbejdet på at få et spansk islæt i Snowminds’ udbud.

”Jeg er blevet overrasket over, hvor meget forarbejde og research det kræver at starte en ny destination op. Sprogskole, herefter undervisning og certifikater i Madrid, hvorefter kandidaterne skal ud på selve destinationen og være i praktik. Og hele set-up’et skal selvfølgelig være på plads i forvejen, så det kræver utrolig meget tid og energi”, siger Frederik Riber Larsen.

Der afholdes løbende infomøder for interesserede kandidater, typisk et eller to pr. måned.

https://blivskiinstruktor.dk/

Frederik Riber Larsen (tv) og hans kollegaer har gennemgået en omfattende uddannelse for at blive dygtige skiinstruktører. Foto: Privat
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Læs mere »