Biblioteket anbefaler: Gamle gubber 1: Vi som er tilbage

Et par gange om måneden anbefaler Dragør Bibliotekerne gode bøger til DragørNyheders læsere. Denne uge er det Niels Andersen, der giver sit bud på nyt læsestof.

Gamle gubber er en fantastisk tegneserie, som fortjener et publikum langt ud over den typiske tegneserielæser! Den handler om pensionisterne Emile, Antoine og Pierre, som mødes igen ved Antoines hustrus begravelse. De har kendt hinanden, da de var børn og unge i en lille fransk by, men siden er deres liv gået hver sin vej. Et brev fra den afdøde vækker fortiden til live, og involverer gamle venskaber, flammer og fjendskaber, som trækker tråde til nutiden.

Tonen er rå, men hjertevarm, og pensionisterne finder sig ikke i hvad som helst. De er gamle aktivister og har svært ved at lægge dét liv på hylden, og samtidig har de også mere skjulte liv, som oprulles hen af vejen. Af en eller anden grund, er det altid sjovt at se ældre mennesker, der ikke opfører sig helt alderssvarende. Humoren er både plat og sofistikeret, uden at det kammer over i det rene pjat og går ud over det menneskeligt genkendelige.

Der er med andre ord både plads til samfundssatire, spændende intriger og en lille smule toilethumor. Serien er levende og vældigt godt tegnet, i en velkendt, karikeret, belgisk-fransk stil, som dog har sin egen identitet. Der er indtil videre udkommet 5 albums på dansk.

Læs den, hvis et kryds mellem ”En mand der hedder Ove” og ”Asterix” lyder godt.

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?