Lækre opskrifter med stenbiderrogn

Sæsonen for nordens svar på beluga – stenbiderrognen er tyvstartet og du kan allerede nu sikre dig nogle hundrede gram af de små farverige og delikate fiskeæg. Hold øje med de lokale fiskere på havnen i Dragør og ellers må du en smut forbi supermarkederne som plejer at være hurtige med tilbud på den nordiske delikatesse.

På ganske kort tid og med ganske få ingredienser kan du trylle små sprøde mundfulde med stenbiderrogn frem. Imponér dine gæster og server dem f.eks. som forret, som en tapasret eller som appetizers. Du kan forberede det meste i god tid. Når dine gæster kommer, skal du blot bruge et øjeblik på anretningen. Hellere bruge tiden sammen med gæsterne end på at stå i køkkenet ik’?

Fyldte æg med stenbiderrogn

Her får du opskriften på fyldte æg med stenbiderrogn, som er små lækre hapsere, der er perfekte på frokostbordet. Æggeblommerne er bl.a. smagt til med wasabi, som minder lidt om peberrod. Det er en rigtig nem lille ret, der ikke tager lang tid at tilberede.

Opskriften på fyldte æg med stenbiderrogn får du ved at trykke her eller på billedet.

Sprøde chips med frisk stenbiderrogn

Sprøde chips med frisk stenbiderrogn er en rigtig appetitvækker og kan tilberedes på ganske kort tid. Det er en rigtig lækker snack, forret eller tapasret. Du kan forberede det meste i god tid, så det kun er anretningen, der skal bruges tid på, når dine gæster er kommet.

Opskriften på sprøde chips med frisk stenbiderrogn får du ved at trykke her eller på billedet.

Stenbiderrogn er bl.a. rig på D-vitamin, som vi også får fra solen. Vinteren over er det de færreste af os, der får nok af “sol-vitaminet” – så hvorfor ikke spise sig til det i de mørke måneder?

Du kan altid finde inspiration til flere nemme og lækre retter under Mad & Drikke hvor jeg hver uge bringer nye tips. Eller på min Facebook-side hvor du flere gange om ugen vil modtage inspiration til gode og sunde opskrifter, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer.

Jeg ønsker alle en rigtig god uge og god fornøjelse med de små gyldne fiskeæg.

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk

Læs også sidste uges madtip:

Fyldig kødsovs med squashspaghetti og revet pecorino

 

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?