Indsamling til Maria fik Helgstrand Dressage til at stifte legat

1309 følgere har facebookgruppen ”Nyt ben til Maria.” Gruppen er stiftet af 42-årige Maria Clausagers veninder, som gennem gruppen har samlet ind til en benprotese, der gør det muligt for Maria at ride igen. En af bidragsyderne var Helgstrand Dressage, der nu har stiftet et legat, inspirereret af Marias historie.

Privatfoto

Af Pia Melander Guilbert

Knap tre uger. Så kort tid tog det, da Maria Clausagers veninder besluttede at samle de 150.000 kroner ind, der skulle til for at Maria kunne få en protese, der ville gøre det muligt for hende at ride igen, efter hun sidste år fik amputeret sit ene ben. Marias veninder oprettede facebookgruppen ”Nyt ben til Maria”, der hurtigt fik mange følgere og bidrag.

Troen på at bare man kæmper
En af bidragsyderne var den internationalt kendte rytter, berider og hestehandler Andreas Helgstrand, som også er stifter af millionvirksomheden Helgstrand Dressage. Andreas Helgstrand er vokset op i Dragør, og Marias rørende historie fik ham til at tænke på, hvor svært han selv ville have det, hvis han ikke kunne ride hver dag, fortæller han på www.helgstranddressage.com

– Jeg bliver rørt over personer som Maria og hendes venner, der kæmper så meget for en sag. Det fik mig til at tænke på, hvordan jeg selv er kommet hertil, hvor jeg er i dag. Og det er i høj grad troen på, at det hele nok skal lykkes, bare man kæmper for det.

Vigtigt at give noget tilbage
Derfor har Helgstrand Dressage nu oprettet et legat på 10.000 kroner. Indsamlingen til Maria blev første modtager. Fremover uddeles legatet en gang om året på baggrund af en ansøgningsrunde. For at komme i betragtning skal man være rytter, have sat sig et mål og gøre alt for at nå det.

– Den hjælp, jeg har fået gennem min karriere, har være altafgørende for, hvor jeg står i dag, og derfor er det vigtigt for mig at give noget tilbage til sporten. Og det føler jeg, at jeg gør med dette legat, konstaterer Andreas Helgstand på hjemmesiden.

Læs også:

Veninderne samlede ind til nyt ben – Nu rider Maria igen

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »