A Star Is Born – Holistisk Michelinstjerneregn på Amager

Det kom som gourmetlyn fra klar stjernehimmel – og så måske alligevel ikke, da den superhypede Amager-restaurant Alchemist mandag aften, helt ekstraordinært, høstede hele to af de yderst eftertragtede gourmetstjerner fra Michelin. Det sker under et år efter restaurantens genåbning i efteråret 2019.

A Double Star Is Born. Rasmus Munk fra Alchemist hev to stjerner ned fra Michelinhimlen. Foto: PR

Det er (nu 2 gange) stjernekokken Rasmus Munk som står bag den ekstravagante gourmet-restaurant på Refshaleøen og til TV2 Lorry siger han efter den overraskende stjernehøst: “Jeg er tør i halsen og meget rørt. Det er vanvittigt og jeg er meget stolt og taknemmelig”.

Allerede inden Michelinfesten mandag aften havde Rasmus Munk og Alchemist scoret jackpot, da de i sidste uge åbnede for forudbestillinger til forårssæsonen og på få minutter solgte svimlende 3000 billetter til gourmethungrende Alchemister, som vil prøve den 50-retters store holistiske oplevelsesmenu.

Læs også: Ny chance hvis du er til teatralsk gourmetoplevelse i verdensklasse

Michelin Guide Nordic uddelte ved samme lejlighed deres nye grønne femkløver emblem til Rasmus Munk. Femkløveret markerer at restauranten har lavet særlige tiltag for at fremme bæredygtighed. En anerkendelse som ligeledes blev givet til en anden Amagermichelinrestaurant, Allouette på Islands Brygge. Alouette beholdt samtidig sin ene Michelinstjerne som de modtog i 2019.

En anden overraskelse, dog fra den lidt mere kedelige afdeling, var Christianshavner-italieneren Era Ora som efter 24 år mister sin ene Michelinstjerne.

Refshaleøen på Amager lyste mandag aften gevaldigt op på gourmetstjernehimlen. Den anerkendte Restaurant Noma formåede ligeledes at beholde sine 2 Michelinstjerner. Således slutter Michelinfesten 2020 med en lille overvægt på Amagersiden og måske som en inspiration til en ekstraordinær middag, til dem som endnu har sådan en stjerneoplevelse tilgode.

Læs også:

En ny stjerne på Amager

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »