Kongen af Store Magleby hedder David Abbott

Efterfulgt af en pose blandede vejrnødder fastelavnssøndag, så blev mandagens store historiske fastelavnsslag i Store Magleby slået under fornuftige vejrforhold. Lad det dog med det samme være sagt, at vejret på ingen måde er noget man tager notits af i den maskuline fastelavnsafdeling i Store Magleby, hvor det traditionen tro, kun er store stærke gutter som kæmper om tronen. Hundredvis af forventningsfulde tilskuere havde taget plads langs Hovedgaden for på tætteste hold at overvære machoslaget i den gamle Hollænderby.

Foto: DragørNyheder.dk

Og de stærke gutter skuffede ikke. Det var knastørre fuldtræffere fra første hug. En efter en bragede kølleslagene mod den svajende tønde. Og der gik da heller ikke længe før en dinglende halv tøndetop fik en knock-out kølle af den rutinerede og ranke David Abbott som med ét kronede sig selv til Konge af Store Magleby.

Foto: DragørNyheder.dk (vi beklager den dårlige billedekvalitet)

Jublende tilskurer klappede og hujede mens den nye Konge solede sig i sejrens sødme, flankeret af den smukke Amagerpige Sabrina Fürstling og med personlig lykønskning fra den nye Hollandske Ambassadør i Danmark, Rob Zaagman som traditionen tro overrakte den obligatoriske krans.

Foto: DragørNyheder.dk

Seancen fortsatte som sædvanligt i Amagermuseets gårdsplads hvor der blev sunget og skålet for Amagermuseet og for den hollandske ambassadør.

Ambassadør Rob Zaagman med sin hustru (forrest i midten) flankeret af Amagerpigen Sabrina Fürstling (t.h.), Formand for Amagermuseets Venner Bente Walløe Poulsen (yderst t.v.), Formand for Museum Amager, Carsten Dinesen Maass (bagerst t.v.), Borgmester Eik Dahl Bidstrup og Museumsleder Søren Mentz (bagerst t.h.). På hest til højre i billedet, årets tøndekonge David Abbott. Foto: DragørNyheder.dk

(DragørNyheders journalist Pia Guilbert fik efter arrangementet en snak med den nye Hollandske Ambassadør i Danmark Rob Zaagman. Hvad der kom ud af den snak kan du snart læse mere om her i DragørNyheder.dk)

Se billedegalleri herunder:

Læs også:

Iben Hagedorn blev årets Dronning på Blushøj

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?