Jobmesse: Skal du bruge medarbejdere eller skal du bruge job?

Har du opgaver i din virksomhed, der ikke bliver løst i det daglige? Er der faglærte medarbejdere i din virksomhed, som bruger tid på at løse ufaglærte opgaver? Så er jobs til borgere på offentlig forsørgelse måske løsningen. Kort sagt: Virksomheder, som mangler arbejdskraft, og borgere, som mangler et job, kan mødes, og forhåbentlig opstår det rigtige match.

Sådan lyder oplægget til det, der efterhånden er blevet til en tilbagevendende begivenhed i form af Jobmesse Tårnby-Dragør, der i år finder sted i Amagerhallen på Løjtegårdsvej 64 i Tårnby 2. april. Det er tredje gang, at jobmessen løber af stablen, og man regner med ca. 700 deltagere.

Det er noget nær årets største begivenhed for Virksomhedsservice i Tårnby,  som har haft stor glæde af de to første messer. Normalt er konsulenterne selv ude og finde matchet mellem borger og virksomhed, men på messen har begge parter langt bedre muligheder for at se hinanden an.

Virksomhederne vil tiltrække lokal arbejdskraft

”Jobmessen er en rigtig god lejlighed for Tårnby/Dragør kommuners borgere for at se, hvilke jobmuligheder, der er i virksomhederne i deres lokalområde. Samtidig er det en god mulighed for virksomhederne til at komme ud og vise, hvem de er, for derigennem at kunne tiltrække lokal arbejdskraft”, siger jobkonsulent Daniel Egholm, Virksomhedsservice i Tårnby.

Jobkonsulent Daniel Egholm (siddende i midten) og hans kollegaer har travlt med at arrangere jobmessen i Tårnby d. 2. april. Foto: Maiken Kestner

Hos de lokale virksomheder glæder man sig ligeledes over, at man nu kan komme ud og møde potentielt nye medarbejdere i øjenhøjde.

”Jobmessen giver en ekstrem god og uformel ramme. Her kan vi ”face-to-face” – både virksomheder og kandidater til et job – finde ud af, om det her er noget for os hver især. Sådan en ramme har vi rigtig meget brug for”, sagde Lau Laursen, administrerende direktør og partner i rengøringsfirmaet Lauren Erhvervsrengøring A/S til avisen under sidste års messe.

Ved de to tidligere messer har det primært været de lokale politikere, som har tegnet arrangementet, men rygterne vil vide, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har meldt sin ankomst denne gang. Dette er dog ikke endeligt bekræftet ved redaktionens slutning.

Der forventes adskillige hundrede besøgende til jobmessen i Amagerhallen i Tårnby d. 2. april.

Programmet for messen:

 • 12:00-13:00 Udstillerne klargører deres stand.
 • 13:00-13:05 Der serveres sandwiches og sodavand – jobcenterchefen byder udstillerne velkommen, og giver bolden videre til netværkslokomotivet.
 • 13:05-13:45 Indlæg af netværkslokomotivet for udstillerne, med temaet rekruttering, fastholdelse samt opkvalificering af medarbejdere.
 • 13:45-14:00 Lille pause før åbningen – udstillerne kan hilse på deres ”naboer”.
 • 14:00-14:20 De jobsøgende kommer ind og besøger standene.
 • 14:20-14:35 Åbningstaler v/borgmestre – og muligvis en fra Beskæftigelsesministeriet).
 • 15:00-15:15 Inspirationstale vedr. jobmuligheder v/et stort nyt hotel tæt på lufthavnen.
 • 15:15-16:45 Jobsøgende besøger standene.
 • 16:45-17:00 Afslutningstale v/jobcenterchef – tak til de jobsøgende.
 • 17:00 Standene ryddes.
 • 17:15 Udstillerne og jobmesse-værterne mødes til et glas champagne og lidt snacks – jobcenterchefen gør status.

Jobmessen bliver afholdt i Amager Hallen, Løjtegårdsvej 64, 2770 Kastrup

Læs mere om jobmessen her 

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »