Marie-Louise Bregendahl: ”Jeg har født begge mine børn i stuen på Amagerbrogade”

Da Marie-Louise Bregendahls mand lokkede hende med til Kastrup, forestillede hun sig ikke, at det ville blive en hip bydel at bo i. Men nu er caféerne og butikkerne så småt krøbet ud til hende, og Kastrup har stjålet hendes hjerte. Herfra arbejder hun med kvinder og kærlighedsmønstre, og hun synes, at lufthavnen er et af de mest romantiske steder.

Hvor er det nu, vi har set dig før?

Vi flyttede til Kastrup, da vores datter var tre uger gammel. Dengang sagde min mand altid, at vi var first movers! Og jeg tænkte: ej, her gider folk da ikke at bo. Jeg troede ikke på, at det ville blive en trend. Men nu er der dukket rigtig mange fede butikker og cafeer op herude. Byen rykker længere og længere ud. Dengang vi flyttede herud, var der bare Netto, en grønthandler og en pizzabar. Men nu er der tøjbutikker, sushibarer og trendy caféer. Byen kryber længere herud, og det er ret fedt for sådan en som mig, der godt kan lide at bo i byen.

Jeg elsker roen herude. Der er meget grønt, hav og fine haver. Når man går ind i villakvartererne, så kan man faktisk ikke høre bilerne, og det holder jeg meget af. Det er som små oaser midt i byen.

Jeg holder meget af at komme ude på Femøren. Der har jeg også brugt mange aftener med min mand, da vi lige havde mødt hinanden, og inden vi fik børn. Det er sådan en rolig strand med både græs og sand og caféer. Et godt sted at være nyforelsket og drikke vin hele natten.

Hvad er dit yndlingssted på Amager?

Lufthavnen er et enormt romantisk sted. Det lyder måske lidt pudsigt for de fleste. Men der er noget enormt romantisk ved at tage imod sine elskede i lufthavnen. Og en enorm smerte ved at sige farvel. En smerte som jo også er en del af kærligheden. Jeg har også selv en ekstra romantisk historie om lufthavnen, så det er måske derfor.

Da jeg havde kendt min mand (som på daværende tidspunkt ikke engang var min kæreste) i tre måneder, skulle han til USA i 10 dage og spurgte, om jeg ville med. Det sagde jeg ja til. En uge før afrejse havde vi vores første skænderi. Vi talte slet ikke sammen den uge, og jeg blev mere og mere betænkelig ved at tage afsted. Jeg havde ingenting hørt fra ham. Aftenen før pakkede jeg alligevel min taske og besluttede at tage ud til lufthavnen næste dag. Hvis han var der, og vi kunne finde hinanden igen derude, så kunne vi tage af sted. Og så stod han der heldigvis. Vi blev begge glade for at se hinanden, og på den tur besluttede vi at blive kærester.

Hvad er dit bedste minde på Amager?

Jeg har to. Jeg har født begge mine børn i stuen hjemme på Amagerbrogade i en lejlighed. Det var en no-brainer for mig. Hvorfor skulle jeg på hospitalet? Jeg er jo ikke syg. Det var slet ikke til diskussion. Vi havde en privat jordemoder, som også var min veninde. Det gjorde det endnu mere trygt. Det var naturligt for mig at være derhjemme. Min børn blev født i stuen, og så kunne jeg ligge med dem på maven i sofaen helt uden forstyrrelser og siden gå ind i vores egen seng. Min søn blev født en mørk aften omgivet af stearinlys, min datter blev født om sommeren i vores sofa fuld af sol.

Min jordemor tørrede efterfølgende moderkagen og pulveriserede den, så jeg kunne spise den bagefter i smoothies. Hormonerne i moderkagen gør, at du heler hurtigere og kommer hurtigere ovenpå. Nu har jeg resten af den i fryseren, så jeg kan spise den, når jeg engang går i overgangsalderen. Det har en effekt som formindsker gener i den forbindelse.

Nu er vi flyttet i et dejligt hus, og hvert forår er det også en gentagende glædesoplevelse for mig, når jeg kan plante min have til. Jeg har en stor køkkenhave og et drivhus og elsker at dyrke hundredvis af ting i min have. Det er en meget stor kilde til glæde og et godt minde hvert år. 

Hvad består din hverdag af?

Jeg arbejder med de kærlighedsmønstre der spænder ben for, at vi kan have det kærlighedsliv vi ønsker os. Jeg arbejder hovedsageligt med singlekvinder, der vil finde ud af: hvad er det, der går galt? Hvad er det for mønstre og gamle vaner, der spænder ben for, at jeg ikke har den partner, jeg gerne vil have? Hvad er det for en type, jeg bliver ved at hænge fast i? Hvorfor er det så svært at gøre noget andet? Det arbejder jeg med at udrede, og så hjælper jeg de kvinder med at skabe præcis det kærlighedsliv, de længes efter.

Hvad er den største nyhed i dit liv lige nu?

Den største nyhed er, at min mand og jeg er begyndt at få tid til at tage på nogle kæresteture. Vores børn er blevet så store, at de kan blive passet længere tid ad gangen, så min mand og jeg kan være mere kærester igen. Det er selvfølgelig mest en nyhed for os to, men alle med børn ved, at der kan gå meget tid med at være forældre. Så det er faktisk en stor nyhed.

Derudover starter jeg hold to på min kærlighedsmønstercoachuddannelse i juni. Det er også en stor nyhed. Dengang jeg startede min uddannelse, vidste jeg ikke, om jeg ville gøre det igen. Men med et fuldstændigt udsolgt hold et, og stor efterspørgsel efter mere, glæder jeg mig til at starte et nyt hold op.

Hvad er dit bedste Amager-tip?

Jeg ved, hvor man finder de største kastanjer på Amager – og der er mange af dem! Der står fire kæmpestore kastanjetræer på en lille grøn plet midt på Thuja Alle i Kastrup. Om efteråret er det så fedt at gå derhen med børnene. Bagefter går vi hjem og smider nogle af dem i bålet i haven. Så sprænger de, og det synes børnene er sjovt!

Noget andet, der er sjovt, er at gå på perlekædejagt i genbrugsforretningerne. Der er nemlig ret mange genbrugsforretninger på Amager. Min datter og jeg cykler rundt til dem allesammen og køber gamle perlekæder til ingen penge. Bagefter går vi hjem og klipper dem op. Min datter laver massevis af perlekæder hver dag, og perlerne koster en formue i kreaforretninger. Men på den her måde, får vi fyldt op med en masse flotte perler til ingen penge.    

FAKTABOKS

Navn: Marie-Louise Aston Bregendahl

Alder: 41 år

Beskæftigelse: Kærlighedsmønstre ekspert www.recreateyou.dk

Ægtefælle:  Thomas Buch-Andersen

Børn: 2 (datter 5 og søn 7 år) jeg selv har deltaget i at lave + en bonus søn på 14 år

Vokset op: Skive, Midtjylland

Bor nu: Kastrup

Flyttede til Amager (fra Frederiksberg), da jeg mødte min mand for 9 år siden

Læs også:

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?