Dansk fritidstrafik over Øresundsbroen tredoblet

Mere fritid, men ikke så mange steder at tage hen, når man gerne ville lidt væk. Sådan har det været for de fleste af os under corona-krisen. Og det har nok betydet, at flere og flere har lade sig friste af en tur over sundet. Fra uge 12 til uge 20 er danskernes fritidstrafik over Øresund tredoblet. Nu vokser pendlingstrafikken også.

Foto: Øresundsbron PR

Af Pia Melander Guilbert

Emporia-indkøbscentret i Hyllie, restauranter og spahoteller i Skåne, sommerhusbesøg eller en tur til Bornholm med færgen Ystad/Rønne. Flere og flere danskere kører til Sverige, hvor grænserne hele tiden har været åbne for EU-borgere. Fra uge 12, hvor Danmark lukkede ned, til nu, er fritidstrafikken fra Danmark til Sverige tredoblet. Omvendt er fritidstrafikken fra Sverige til Danmark faldet med 90 procent på grund af vores lukkede grænser. Kun danske medborgere, folk bosat i Danmark, arbejdspendlere og personer med visse særlige grunde har fået lov til at krydse den danske grænse, mens forretningsrejsende og turister stadig ikke slippes ind i Danmark. Det skriver ”News Øresund” i en pressemeddelelse. 

Øget pendling 

Når det gælder pendlingstrafikken med personbil over Øresundsbroen, har den med undtagelse af den første uge med lukket grænse (12) udviklet sig forholdsvist ens for danske og svenske pendlere. Dog er der 2,5 gange flere, som pendler over broen fra Sverige til Danmark, end den anden retning. 

Efterhånden som genåbningen af Danmark er udvidet, er pendlingstrafikken over broen også steget med cirka 50 procent, siden grænsen blev lukket. Den er dog stadig cirka 40 procent lavere end sidste år. Den totale køretøjstrafik over Øresundsbroen, inklusive busser og lastbiler, var i sidste uge i gennemsnit på 9.109 køretøjer per døgn. Det kan sammenlignes med 20.633 køretøjer per døgn i uge 20 2019. Det er en mindskning på 56 procent.

Seneste artikler

 

Fik du læst?