Kedelig 2. og 3. plads til Tårnby og Dragør

Ledigheden er begyndt at falde, men Danmark har stadig godt 36.000 flere ledige, end inden 9. marts, og Tårnby og Dragør ligger nummer to og tre på listen over kommuner med flest ledige, kun overgået af Hørsholm.

De lufthavnsrelaterede jobs er stærkt presset pga. coronakrisen. SAS har allerede tidligere i juni bebudet store fyringsrunder. Foto: SAS PR

Af Pia Melander Guilbert

Knap 8.000 danskere har frameldt sig som ledige siden uge 18, hvor antallet toppede. Det viser den seneste opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet. Alligevel er der stadig 36.000 flere ledige, end inden corona-krisen, og der er stor forskel på, hvor hårdt de enkelte kommuner ramt, skriver kommunefokus.dk 

Stigning på knap 50 procent

Ærø og Samsø er de eneste kommuner, der har færre ledige end inden 9. marts, viser opgørelsen. Dette skal dog ses i betragtning af, at begge kommuner normalt ville have endnu færre ledige på dette tidspunkt, hvor der normalt er mange jobs inden for turisme. Værst står det til i Hørsholm med en stigning på 48,5 procent. Lige herefter kommer Tårnby med 48, 2 procent og Dragør med en stigning på 46,4 procent.

Top 20 – her er ledigheden steget mest

Fra og med 9. marts til og med 14. juni

Grafik: Kommunefokus.dk

Seneste artikler

 

Fik du læst?