Go’morgen, Amager…

Søndag 20. juni – Solen står op klokken 4.28 og går ned klokken 21.55
Månen er tiltagende – to dage efter halvmåne, fire dage til fuldmåne

Vejret: Solen kan godt titte en smule frem, mest overskyet, op til 24 grader og let vind.

20 juni – Sylverius dag – efter paven i årene 536-538. Da han prøvede at forhindre valget af en hedensk biskop, som blev støttet af kejser Justinian, blev han fordrevet.

FN’s Internationale Flygtningedag.

 

Hvad skete denne dato?

2010 En finhval udånder i Vejle Fjord. Den seneste uges tid har den været strandet i det lave vand i fjorden, og alle redningsforsøg har været forgæves.

2007 IT-virksomheden CSC meddeler, at de fortsætter som hovedsponsor for cykelholdet Team CSC, trods holdejer Bjarne Riis’ indrømmelse af, at han i 90’erne anvendte epo og doping.

2006 Der falder dom ved byretten i den første sag mod Farums eksborgmester, Peter Brixtofte. Han bliver idømt to års fængsel for kreative transaktioner under sin embedsperiode.

1995 Efter massiv kritik opgiver olieselskabet Shell at dumpe sin skrottede olieplatform Brent Spar i Nordsøen.

1991 Det genforenede Tysklands parlament vedtager at gøre Berlin til landets hovedstad og hjem­sted for forbunds­dag og regering.

1989 25-årige Michael Laudrup skriver kontrakt med den spanske fodboldklub FC Barcelona. Det er den dyreste handel nogensinde med en dansk fodboldspiller.

1985 Den norske diplomat Arne Treholt idømmes 20 års fængsel for spionage til fordel for Sovjet.

1977 Efter 141 dages bladkonflikt bliver BT og Berlingske Tidende igen produceret.

1969 Vikingeskibshallen i Roskilde bliver indviet.

1967 Den amerikanske sværvægtsbokser Muhammad Ali bliver dømt for at nægte militærtjeneste pga. sin tro. Dommen bliver senere omstødt ved Højesteret.

1963 Belært af Cuba-krisen året før, bliver der etableret en direkte telefonlinie mellem USA’s og Sovjets ledere. Den “Røde Linie” skal benyttes ved truende konflikter for at forhindre, at misforståelser fører til atomkrig.

1960 Floyd Patterson genvinder, som den første sværvægtsbokser nogensinde, sit mesterskab. Han knockout­besejrer svenske Ingemar Johansson, som vandt titlen fra ham året før.

1955 Den længste solformørkelse i nyere tid kan ses på Filippinerne. Den varer 7 min. og 8 sek. – det længste en solformørkelse kan vare er 7 min. og 31 sek.

1898 Sangerindepavillonen på Dyrehavsbakken nedbrænder efter et lynnedslag.

1837 Prinsesse Victoria bestiger den britiske trone og afløser sin afdøde onkel, kong William den Fjerde. Dronning Victoria bliver på tronen til sin død i 1901.

1397 Dronning Margrethe den Første bliver regent over Danmark-Norge og Sverige, da stormænd fra de tre lande konfirmerer Kalmarunionen.

 

Født  20. juni:

1967  Nicole Kidman – amerikansk skuespillerinde
1949  Lionel Richie – amerikansk sanger og musiker
1942  Brian Wilson – amerikansk sanger og sangskriver fra The Beach Boys
1923  Bjørn Watt Boolsen – skuespiller (død 1998)
1909  Errol Flynn – australskfødt amerikansk filmhelt (død 1959)
1694  Hans Adolph Brorson – salmedigter og biskop (død 1764)

Død 20. juni:

1947 hvad sjeyeBenjamin Bugsy Siegel – amerikansk gangster (41 år)

 

Seneste artikler

38 børn og unge fra Dragør Kirkes kor akkompagnerer Helen Frank på to numre og er med til at kaste endnu mere magi og følsomhed over aftenens koncert. Foto: TorbenStender.

38 børn og unge fra Dragør sang med Helene Frank

Dragør Kirke var stuvende fuld, da Helene Frank gav koncert onsdag aften, og det hele endte med stående og intens applaus. Også omkring hende på scenen var der fyldt. 38 børn og unge fra kirkekoret akkompagnerede hende på to numre.

Iført waders tjekker Lene Espersen sine egne ruser, og om hun skulle være heldig, at der er fjordrejer i dem. Foto: TorbenStender.

Øverst på cv’et står fritidsfisker

Med en fortid som minister, administrerende direktør og en nutid som bestyrelsesmedlem har tidligere toppolitiker Lene Espersen indtaget adskillige hjørnekontorer. Glasset er dog langtfra tomt, og projekterne står i kø. Derfor søger hun også roen med to ben solidt placeret i Øresund.

 
 

Fik du læst?