Mange gode tilbud til børn i weekenden

Der er stadig mange oplevelser og aktiviteter for børn og voksne på Amagermuseet på Hovedgaden 4. Også denne gang handler det om at leve på landet for 100 år siden med hjemmelavet syltetøj, æblemost og malkning.

Fra en tidligere begivenhed på museet – et par ægte Amager-piger.

Af Lene Dam Jørgensen

Efterårsferien nærmer sig sin afslutning, men fra fredag 22. oktober til søndag 24. oktober fra kl. 12 til 16 kan børn og voksne stadig nå at opleve de mange aktiviteter og oplevelser, der er på Amagermuseet på Hovedgaden 4 her i efterårsferien og få en lærerig, sjov og ikke mindst hyggelig museumsoplevelse for hele familien.

Amagermuseet har i efterårsferien fokus på livet på landet for 100 år siden og på at gøre klar til vinteren. Børn og voksne kan blandt andet se, hvordan en høne blev slagtet for 100 år siden, og alle får også lov til hjælpe til med at moste æblerne. Der vil være en malkekonkurrence og fodring af grise og geder. Amagermuseets røge- og saltelaug giver også smagsprøver på deres lækkerier.

Grøntsagsquiz

I torveboderne kan børn og voksne købe grøntsager og museets hjemmelavede syltetøj. Der er også en grøntsagsquiz, der går ud på hvor godt børn og voksne egentlig kender til grøntsagerne. Endelig er der mulighed for at spille sjove spil.

Bondegårdens plage

For 100 år siden var bondegårdens plage rotterne. Der kan være noget der pusler- det er rotter. Både børn og voksne kan her hjælpe med at finde rotterne i den gamle museumsgård og så fortælle rottefængeren, hvor de er.

Historiefortælling med Pernille Stockfeldt

Pernille Stockfleth fortæller historie fra kl. 13 fredag 22. oktober. Hun er kendt for at være en meget levende fortæller og har i flere år vist rundt i det gamle Dragør på forskellige byvandringer.

Pernille Stockfleth bor i Dragør og har en fortid med både musik, teater og pædagogik i bagagen. Hun har spillet teater i teatergruppen Dr. Dante, og har sunget rytmisk musik i flere år. Derudover er hun uddannet pædagog og har arbejdet med faget i 10 år.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Læs mere »