AKTIVITET: Sognepræst Julie Aaboe iværksatte projektet ”Suppe og Sang” i Korsvejskirken. Baggrunden var store prisstigninger, som bevirkede at mange mennesker havde svært ved at få pengene til at slå til.
Af Lene Dam Jørgensen
I december sidste startede Korsvejskirken projektet ”Suppe og Sang”, hvor mennesker kunne komme og få en portion varm suppe, synge sammen og få lidt mad med hjem. Baggrunden for projektet var inflationen og de stigende fødevarepriser, der ramte de mennesker, der i forvejen var udfordret rent økonomisk.
Krisen ramte Danmark
Projektet blev startet af sognepræst Julie Aaboe. Hun siger, at for hende som præst var det helt naturligt at hjælpe mennesker, som har brug for det.
”Mit hjerte blødte over alle de historier om, at folk var nødt til at gå fra hus og hjem, og der kom flere fattige familier. Jeg tænkte, at det er vi nødt til at prøve og imødekomme. Jeg ville selv gerne række en hånd ud. Jeg synes, at det må være forfærdeligt ikke at vide, hvordan man skal give sin familie mad, og hvordan man skal få tingene til at hænge tingene sammen,” siger Julie til Amagernyt.dk.
Hjælper udsatte
”Da energipriserne steg voldsomt og fødevarepriserne steg ligeså besluttede vi, at vi gerne ville give en hånd med, fordi der var familier, som ikke havde råd til at give deres børn aftensmad – og børnene kunne ikke komme med til fødselsdage osv. Vi tænkte, at vi i de mørke måneder, hvor energiforbruget jo var højt, ville prøve at give en hånd ved at give madvarer,” siger Julie.
Indsamling og fællesskab
”Jeg fik så også andre med på ideen. Vi besluttede at lave en indsamling. Vi skrev om projektet i kirkebladet og opfordrede folk til at donere. Det gjorde de, og der kom da også et pænt beløb ind,” fortæller Julie – og så gik suppekøkkenet i gang.
Behovet er der
Julie siger, at der også dukkede mange nydanske familier op – og også mange fra kirkens store børnemenighed.
Korsvejskirken har også en ikke-etnisk dansk, men kristen menighed, som også kom til “Suppe og Sang”. De har ikke boet i Danmark i særlig mange år, og de har det også økonomisk svært. Deres børn kommer i kirken – og så gør de voksne også. De bliver naturligvis budt velkommen med til “Suppe og Sang” siger Julie.
Antallet ved arrangementerne har varieret mellem 16 og 70 deltagere.
Enlige og børnefamilier
Julie var med hele sidste år og de voksne hyggede sig, mens børnene legede. Og der var også plads til enlige.
“Suppe og Sang” er sat på pause her i forår og sommer, men arrangeres formentlig igen til efteråret.