Politiet forlænger visitationszone på Amager

Det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en bandekonflikt, og for at sikre trygheden for borgerne i de berørte områder har Københavns Politi besluttet at forlænge to visitationszoner frem til fredag den 15. november 2024 kl. 17.00.

På baggrund af den fortsatte konflikt i bandemiljøet forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der blev etableret den 9. august 2024, i yderligere fire uger. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den ene zone dækker dele af Nørrebro, Frederiksberg og Nordvest, mens den anden dækker et område på Amager.

Artiklen fortsætter under illustrationen.

Visitationszonen på Amagerbro. Illustration: Københavns Politi.

Områderne er udpeget efter en politifaglig vurdering af, hvor konfliktens parter opholder sig, og hvor der er risiko for, at en ny voldelig hændelse kan opstå. For at skabe tryghed for beboerne er politiet ekstra til stede i områderne, hvor der fortsat findes våben, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Knive, peberspray og skydevåben

Siden den 9. august er omkring 1.500 personer blevet visiteret, og 57 personer er blevet sigtet for våbenbesiddelse. I alt er der fundet cirka 49 knive, flere pebersprays og tre skydevåben.

»Visitationszonerne er et af vores værktøjer til at forebygge nye hændelser i den verserende bandekonflikt, og de er med til at skabe tryghed for borgerne. Vi kan se, at vores indsats løbende er med til at fjerne knive og våben fra gaden – og dermed også fra de kriminelle miljøer,« siger ledende politiinspektør Poul Kjeldsen fra Københavns Politi.

I visitationszonerne kan politiet foretage stikprøvekontrol af personer og biler, uden at der behøver at foreligge en konkret mistanke om kriminalitet.

De to visitationszoner omfatter følgende geografisk afgrænsede områder:

Zone 1:

Nørrebrogade – Peblinge Dossering – Svineryggen – Danasvej – Vodroffsvej – Niels Ebbesens Vej – H.C. Ørsteds Vej – Kastanievej – Bülowsvej – Grundtvigsvej – Falkoner Alle – Gammel Kongevej – Smallegade – Hospitalsvej – Howitzvej – Sylows Alle – Falkoner Plads – Solbjergvej – Solbjerg Plads – Nyelandsvej – Falkoner Alle – Jagtvej – Borups Allé – Utterslevvej – Utterslev Torv – Skoleholdervej – Frederiksborgvej – Tuborgvej – Tagensvej – Rovsingsgade – Vermundsgade – Lersø Parkallé – Jagtvej – Tagensvej – Blegdamsvej – Fælledvej – Nørrebrogade.

Zone 2:

Amagerbrogade – Uplandsgade – Strandlodsvej – Øresundsvej.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?