Julen er godt i gang

Julemarkeder og kirker
I flere år havde familien talt om at besøge julemarkedet i Den svenske Kirke ved Kastellet. Søndag tog vi til Folke Bernadottes Allé og pudsigt, at møde flere kendte fra Dragør. I den ene bod var der ligefrem mange gevinster fra Dragør.

Julemarked i ”Svenska Gustafskyrkan” på Østerbro. 23.-25. november 2018. Foto: Dines Bogø
Foto: Dines Bogø
Foto: Dines Bogø

Man behøver dog ikke tage ud af byen for at se noget med jul. Museum Amager har også i år deres store marked og udstillinger med flere nyheder.

På Kongevejen er man i julehumør alle ugens dage. Badstuevælen besøger man i weekenden og snart starter ”Levende Låger” på pladsen.

Foto: DragørNyheder.dk

På kanten af Dragør

Når man kigger på julestue i ”Blomsterværkstedet” på Tømmerupvej ved Gutfelt-krydset er man på en måde i Dragør.

I mange år var der julemarked på hjørnet af Tømmerupvej og Englandsvej. Nu er der åbent hos naboen. Foto: Dines Bogø
Foto: Dines Bogø

I det område er fastnettelefoner stadig tilsluttet Central Magle/Dragør af historiske grunde fra den tid, hvor den manuelle ”Central Magle” lå på Tømmerupvej.

Kongelundgaard

Vi kørte videre til kanten af Kongelunden og besøgte Kongelundgaard. Her har man ikke bare Dragør-telefon numre, men også postdistrikt 2791 Dragør.

At vi dog er i Tårnby kommune ser man, fordi der lige op ad Kongelundgaard bygges et 5 meter højt dige. Diget vil beskytte mod de såkaldte 10.000 års hændelser! Vi håber, at ”Vejrguderne” respekterer kommunegrænsen til Dragør.

Foto: Jesper Byrnak / Kongelundgaard

På Kongelundgaard sælger man juletræer og frister med mange typer delikatesser og gavemuligheder. I orangeriet kan man slappe af med kaffe, kakao, gløgg og æbleskiver.

Kongelundgaard på kommunegrænsen på Kongelundsvej. Foto: Dines Bogø

Der er mulighed for en ponytur og det forlyder, at julemanden lægger vejen forbi i weekenderne i december.

Foto: Jesper Byrnak / Kongelundgaard

Musikskolen

Søndag eftermiddag sluttede med en flot koncertoplevelse i Store Magleby Kirke.

Medlemmer af Dragør Musik- og Kulturskole underholdt. Sang, flygel, violin, harmonika, fløjte og saxofon.

Tobias Bogø åbnede julekoncerten i Store Magleby Kirke med ”Når du ser et stjerneskud”. Foto: Dines Bogø

Mange havde fundet vej til kirken og repertoire spændte fra Tjajkovskij, Debussy, Purcell via B.S. Ingemann og Charles Chaplin til Björn Ulvaeus.

Musikskolen er et af de tilbud i Dragør, som mange, ud over medlemmerne, også har glæde af.

 

Seneste artikler

38 børn og unge fra Dragør Kirkes kor akkompagnerer Helen Frank på to numre og er med til at kaste endnu mere magi og følsomhed over aftenens koncert. Foto: TorbenStender.

38 børn og unge fra Dragør sang med Helene Frank

Dragør Kirke var stuvende fuld, da Helene Frank gav koncert onsdag aften, og det hele endte med stående og intens applaus. Også omkring hende på scenen var der fyldt. 38 børn og unge fra kirkekoret akkompagnerede hende på to numre.

Iført waders tjekker Lene Espersen sine egne ruser, og om hun skulle være heldig, at der er fjordrejer i dem. Foto: TorbenStender.

Øverst på cv’et står fritidsfisker

Med en fortid som minister, administrerende direktør og en nutid som bestyrelsesmedlem har tidligere toppolitiker Lene Espersen indtaget adskillige hjørnekontorer. Glasset er dog langtfra tomt, og projekterne står i kø. Derfor søger hun også roen med to ben solidt placeret i Øresund.

 
 

Fik du læst?