En speget affære!

På mødet i økonomiudvalget den 14. maj 2019 er der som meddelelsespunkt en orientering om sagsforløbet vedrørende en ejendom på Øresunds Allé 67.

I de fremlagte bilag til sagen får borgerne en sjælden mulighed for at komme bag kulisserne og følge handlingsforløbet mellem forvaltningen, de politisk valgte medlemmer til kommunalbestyrelsen og borgerne.

Ejendommen Øresunds Allé 67. Foto: DragørNyheder.dk

Af Claus Ehlers

Sagen kort

En bygherre ønsker at opføre en villa på en klargjort byggegrund på adressen Øresunds Allé 67.

Tegninger indsendes til forvaltningen og efter behandling hér godkendes projektet politisk den 12. januar 2016 efter en vurdering af, at der var tale om en halvanden etages bygning, som ikke forudsatte dispensation. Godkendelsen er enstemmig, og byggeriet igangsættes herefter.

Efter protester i en nabohøring afgør Planklagenævnet, at huset fremtræder som to etager, og ikke som udnyttet tagetage i et halvanden plans hus.

Ved kommunalbestyrelsesmødet den 27. juni 2017 blev det mod forvaltningens indstilling besluttet med 10 stemmer mod 5, at der ikke gives dispensation.

Ved kommunalbestyrelsesmødet den 21. september 2017 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et juridisk notat fra ekstern rådgiver, da ejer, ifølge Kommunens sagsfremstilling, ikke ønskede at medvirke til en fysisk lovliggørelse.

Ved et lukket kommunalbestyrelsesmøde den 22. februar 2018 bliver det besluttet med stemmerne 8 for og 6 imod at give dispensation til byggeriet i henhold til tidligere godkendelse.

Som beslutningsgrundlag var endvidere udarbejdet et internt notat med vurdering af personligt og økonomisk ansvar i sagsforløbet.

Den 29. april 2019 foreligger den endelige afgørelse fra Planklagenævnet, som vurderer byggeriet som to etager, og ophæver kommunalbestyrelsens afgørelse om dispensation.

Det betyder, at kommunens afgørelse om dispensation ikke længere er gældende.

Sagen er indklaget af naboer til ejendommen, og disse har også har anlagt sag mod kommunen. Der er berammet retssag i juni 2019.

Den 29. april 2019 foreligger den endelige afgørelse fra Planklagenævnet, som vurderer byggeriet som to etager, og ophæver kommunalbestyrelsens afgørelse om dispensation. (Bilag fra Dragør Kommune)

Status

Kommunalbestyrelsen er nu forpligtet til at lovliggøre byggeriet, som for længst er færdiggjort efter den givne dispensation.

På mødet i økonomiudvalget den 14. maj 2019 vil forvaltningen orientere om sagens foreløbige status.

Det principielle i sagen er en vurdering af, om byggeriet fremtræder som et halvanden plans hus med udnyttet tagetage, eller som et byggeri i to etager.

Der er divergerende opfattelser mellem kommunens forvaltning, de politisk ansvarlige personer og Planklagenævnet.

Tilbage står problemer med lovliggørelse, erstatningsansvar mm.

Sagen kompliceres yderligere af, at der i sagsforløbet er sket betydelige udskiftninger blandt de politisk ansvarlige personer og i forvaltningens personale.

Dragør Kommune er netop placeret som den kommune i landet med de længste sagsbehandlingstider med hensyn til byggetilladelser, og ovennævnte sag er utvivlsomt med til at forringe statistikken.

Der foreligger ikke oplysninger om omfanget af de økonomiske omkostninger til ekstern juridisk bistand eller forbrugte ressourcer internt i forvaltningen.

Hvordan det endelige resultat vil ende, vil kun fremtiden kunne vise. Men under alle omstændigheder bliver det en dyr sag for vor økonomisk trængte kommune.

Læs også: Drama på Øresunds Allé – beboere stævner Dragør Kommune

 

Seneste artikler

38 børn og unge fra Dragør Kirkes kor akkompagnerer Helen Frank på to numre og er med til at kaste endnu mere magi og følsomhed over aftenens koncert. Foto: TorbenStender.

38 børn og unge fra Dragør sang med Helene Frank

Dragør Kirke var stuvende fuld, da Helene Frank gav koncert onsdag aften, og det hele endte med stående og intens applaus. Også omkring hende på scenen var der fyldt. 38 børn og unge fra kirkekoret akkompagnerede hende på to numre.

Iført waders tjekker Lene Espersen sine egne ruser, og om hun skulle være heldig, at der er fjordrejer i dem. Foto: TorbenStender.

Øverst på cv’et står fritidsfisker

Med en fortid som minister, administrerende direktør og en nutid som bestyrelsesmedlem har tidligere toppolitiker Lene Espersen indtaget adskillige hjørnekontorer. Glasset er dog langtfra tomt, og projekterne står i kø. Derfor søger hun også roen med to ben solidt placeret i Øresund.

 
 

Fik du læst?