I 1971-1972 blev jord fra mange gårde i Store Magleby udstykket. Det er nuværende Byplanområder 2 og 3 langs Hartkornsvej.
Områderne blev udlagt til blandet bebyggelse med parcelhuse, etageejendomme, butikscenter, skole, fællesarealer, fordelingsvej, stamveje og boligveje.
Store Maglebys borgmester Albert C. Svendsen var med til at navngive veje, der gerne skulle henvise til landbrug og Nederlandene.
En af de første grundejerforeninger, der blev stiftet i området, var “Skippergården” med vejene Ulspilsager og Rytterager.
I Vængekvarteret hed de nye “Dem oppe på marken” og man kiggede i Vængerne med lidt betænkelighed på “motorvejen”, der blev anlagt på nordsiden af Vængekvarteret.
Halvdelen af Hartkornsvej blev betalt af tilflytterne og den anden halvdel af Store Magleby kommune. Vejen skulle være fordelingsvej for de nye områder og dele af Vængekvarteret.
Skippergården
På Rytterager lå Marchen og Gunnar Balslev Clausens gård og på Ulspilsager lå Emma og Karl Christensens gård.
Ingen af gårdene havde navne. I 1973 flyttede en maritim brevskole ind i gården på Rytterager 100-104. Firmanavnet var “Skippergården”. I dag (2018) er det Thailandsk Tempel.
Navnet Skippergården blev brugt, da grundejerforeningen med over 150 parceller blev dannet den 7. december 1973.
Få måneder efter flyttede hele området fra 2792 Store Magleby til 2791 Dragør og to kommuner blev sammenbragt under en del bryderier før og efter 1. april 1974.
Hartkornsvej eksisterede ikke dengang mellem Rytterager og Møllevej, da man afventede, at området ”Byplan 6” vest for Rytterager kom i byzone. De kommende nybyggere skulle så betale for halvdelen af det manglende vejstykke.
Skiftede kommunalbestyrelser forsøgte, at få området “Byplan 6” flyttet ud af den definerede flystøjzone. I nyere tid har det været på tale at opføre en tennishal på dele af området.
I områderne langs Hartkornsvej lå rester af en tysk rullevej fra 1943-45. Alle synlige spor er fjernet, men graver man dybt nok støder man på fundamentet til rullebanen, der blev lavet, så det kunne holde i ”1000 års riget”, som gæsterne sydfra 1940-45 kaldte deres land og besatte områder.
Hækkene og træerne er blevet lidt højere. Der er indlagt kabel-tv og gas. Alle har fået lovbestemte postkasser i skel (som vi sikkert snart kan nedtage).
Nye i udstykningen og besøgende spørger om det underlige vejnavn “Ulspilsager”.
Som med turistguider. Der er den underholdende version om vejnavnet og så den rigtige, men det er jo en hel anden historie.