Prisbelønnede operasangere i Store Magleby

Københavns Kantatekor holder nytårskoncerter i Store Magleby Kirke lørdag 21. og 22. januar kl. 16.

Københavns Kantatekor – koncerter i St. Magleby

 

Lørdag 21. og søndag den 22. januar kl. 16 holder Københavns Kantatekor traditionen tro to nytårskoncerter i Store Magleby Kirke på Kirkevej 2. Koncerterne byder blandt andet på italienske operatoner og herlig wienerstemning.

Sopranen  Sofie Elkær Jensen er en af solisterne. Hun debuterede i 2010 på Det Kongelige Teater og i 2014 blev hun nomineret til en Reumert som Årets Sanger. Senere medvirkede Sofie Elkær Jensen i Thomas Adès’ kammeropera Powder her Face, der vandt en Reumert i 2016 som Årets Opera.[ Hun har også sunget i Carmen og Snedronningen. Sofie Elkær Jensen  har derudover optrådt ved Copenhagen Opera Festival siden 2009.

Baryton Frederik Rolin fik sin operadebut i 2012 og har sunget partier i operaer af bl.a. Ravel og Puccini. Han sunget på  Det Kgl. Teater, Ålborg Opera Festival og Copenhagen Opera Festival. Derudover har han sunget med adskillige symfoniorkestre i Danmark og i Skandinavien. Frederik har blandt andet modtaget talentprisen fra Léonie Sonnings musikfond.

Garvede pianister og organister

Ved flyglet sidder Jørgen Ellegård Frederiksen og Erik Kolind.

Jørgen Ellegård Frederiksen er organist ved Bagsværd Kirke . Han har holdt koncerter både som solist og kammermusiker, hvor han har spillet orgel og klaver. Derudover har Jørgen Ellegård Frederiksen indspillet CD ’er med værker af komponisterne Bach, Leif Kayser og Wagner.

Erik Kolind har tidligere været organistassistent og producent i Holmens Kirke og er i dag organist ved Store Magleby Kirke. Ved siden af dette arbejde er han tilknyttet både Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Sjællands Kirkemusikskole, hvor han underviser i orgel og improvisation. Erik Kolind har modtaget en række legater, herunder Kongehusets Caïx-Legat og Léonie Sonnings Musikstipendiat .

Specialiseret sig oratorieværker

Torben H.S. Svendsen svinger dirigentstokken og er også konferencier. Han har i over 20 år været korets dirigent. Han er uddannet dirigent og er også organist. Han har i de seneste 20 år specialiseret i opførelsen af store oratorieværker med kor og orkester til sit speciale. Værklisten rummer bl.a. alle requier af Verdi, Brahms, Mozart, Dvořák og Fauré. Ud over Københavns Kantatekor dirigerer Torben Svendsen også Birkerødkoret.

Det koster 150 kroner at høre koncerten og billetter skal købes på Billetlugen.dk og hos Lille Væl, Badestuevælen 2B.

 

Seneste artikler

Der blev kørt om sjællandsmesterskaberne på Københavns gokartbane på Kraftværksvej. Foto: TorbenStender.

Sjællandsmesterskaber i gokart

I den forgangne weekend summede Københavns gokartbane på Kraftværksvej af aktivitet, da gokartklubben LUG afholdt sjællandsmesterskaberne i gokart

Eleverne i 1.g får et velfortjent hvil indenfor til Ørestad Gymnasiums sprogdag.

Sprogdag fylder Byparken

Det var koldt, men angiveligt sjovt og lærerigt, da eleverne fra Ørestad Gymnasium havde utraditionel sprogundervisning i Byparken.

 

Fik du læst?

Badebro på plads

Søvangs helt eget sjak af frivillige brobisser var sidste weekend på hårdt arbejde med at sætte den imponernede 279,1 meter lange badebro.

Læs mere »